• Farine de mais x 200 grammes Il s'agit ici en fait de corn-flakes
  • Beurre x 250 grammes La végétaline est préférable
  • Chocolat noir x 300 grammes
  • Sucre glace x 350 grammes
tu la benda yg aku tgk dlm diari Clemence. resipi untuk kuih coklat Roses des Sables. maknanya Mawar Gurun Pasir.

gigih gile ah si Clem ni, datang dari jauh semata2 nak masakkan bendalah ni utk aku. haha~

xda ah. ni tetamu putih aku yg ke 3 dan terakhir kali ni kot. sbb minggu depan nak balik ukren dah. x larat dah aku nk lyn tetamu putih lg. dgn Clem pun aku ajak jln2 keliling pekan ipoh, padang polo, stesen keretapi dan sampai sesat2 a jugak aku mencari jalan sbb nk cari tempat best kat ipoh ni. punya la susah [sbb xda benda yg best kat ipoh...] huuuu~~

yg sesat tu sbb igtkn nk gi tmn rekreasi gunung lang. taman ni ada ladang rusa, ada tasik, naik bot dan kononnya bleh wat tapak khemah. tapi sampai lambat pny pasal, kaunter tiket bot dah tutup...kesian dia dan aku skali...aku pun xdpt la jugak nk masuk tgk tmn gunung lang...adoiii~~

last2 kitorg pun melencong ke taman lain. kitorg gi kuil dlm gua kek lok tong. tempat yg boleh kata unik la jugak. ada gua pastu ada taman dan kolam kura2. ni pun pertama kali aku masuk tempat ni. dah xda kerja agaknya kot. haha!

balik tu, lps lepak2 kejap dia pun mula projek Mawar Gurun Pasir dan ptg tu, kami satu keluarga pun makan. nyam2!!!


p/s: saje je aku rahsiakan bahan2 tu. bahan rahsia utk kuih raya aku taun ni, muahahaha!!
p/s2: Clem amik subjek sastera kat uni dan dia kena baca byk buku untuk tesis dia. dia kata tu sama susah mcm org amik kursus2 sains.
p/s3: mcm2 cerita sembang dgn dia ni. bahasa, agama, budaya, gosip, keluarga dan perbezaan demo org perancis dan demo org malaysia :P

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Technorati