julung2 kalinya Persatuan Silat Cekak Ustaz Hanafi menganjurkan pertandingan Cabaran Pandai Silat 2011. acara berlangsung di Jusco AEON AU2 di keramat. keramat ke wangsa maju? aku pun x pasti. tapi kat kawasan2 tu la.

kempen Pandai Silat ni dah dekat 2 bulan diuar-uarkan. sejak oktober hari tu. sejak aku mula2 join kelas latihan kota damansara (KD). dan aku pun diserap dalam pasukan KD. padahal dah berapa zaman aku tak buat benda2 ni. hohoho. mau sentap la jugak tulang2 yg ada ni. nak2 masa minggu terakhir sebelum pertandingan. tiap2 malam berlatih. adoiyai!

pusat latihan KD hantar 2 pasukan, KD Segerak dan KD Hentak. nama pasukan yg asal sebenarnya KD21 dan SuperKD. tah ape hal, kena tukar nama pulak.

cabaran kali ni dibuat dengan format yang lebih unik. ada 4 acara wajib sebagai saringan. 10 pasukan yang layak ke pusingan seterusnya akan diberi tugasan misteri, dan sejam setengah untuk merangka demo yang ditugaskan. 4 acara wajib itu ialah: buah umum tangan kosong, buah umum senjata, papan sekeping tangan kosong, papan sekeping senjata.

untuk pasukan KD, satu pasukan je layak ke pusingan seterusnya. pasukan KD Segerak tak lepas sbb untuk kedua2 acara papan sekeping, hero jatuh titi. isk3. mujur pasukan KD Hentak (pasukan aku le tu), hero tak jatuh. walaupun aku tgk kaki dah menggigil2 nak imbang. hohoho


acara ni, aizat jadi hero

acara cabaran yg pasukan aku dapat ialah: 4 serang 1 (berturutan dan serentak), papan sekeping serangan kaki, papan sekeping serangan campuran. nak jadikan cabarannya bertambah mencabar, papan sekeping untuk acara ni, dibuat macam titi batang kelapa. permukaan ratanya, ada la dalam 3 inci. titi yang rata 6 inci pun merewang2, dia bantai pulak titi batang kelapa.


yg ni sufri pulak hero

tapi alhamdulillah. untuk pusingan ni, ada jugak pasukan yang hero jatuh titi. justeru melonjakkan ranking pasukan KD Hentak. hahaha. ditambah pula dengan hero dan crook yg cool, tenang dan menyahut cabaran dengan jayanya.

nombor empat. nampak x tu? nombor empat!

hasilnya, KD Hentak dapat nombor 4, membawa pulang pingat besi, badan yang penat dan lebam2 dan hati yang puas. mesti la puas. dah la masing2 kira kategori bukan remaja. bertanding pulak dengan budak2 uni, budak sekolah. berlatih dengan hujannya, segala macam rintangan.
dengan YM encik marwi beb, lu jangan jeles. hahaha

tahniah kepada kapten encik jalil, hero2 aizat, sufri dan zu, serta barisan penjahat samseng kampung dusun, faruqi, joey dan aku sendiri. korang memang best. tahniah sekali lagi.

terima kasih kepada barisan jurulatih merangkap juri che li n abg wan. lain tahun, kita masuk lagi. oyeah!

p/s: cabaran2 seterusnya, aku cadang buat tugasan demo dalam ruang sempit. cthnya dalam lif ke, pondok telefon ke ape ke.

gambar ihsan aizat

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google
 • Furl
 • Reddit
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • Technorati